MINI jornada astronomica de ASTROAMICS

Per al proper dissabte dia 29 de gener, els amics de ASTROAMICS han organitzat una mini-jornada sobre astronomia, que constarà de dues conferències, sopar-tertúlia, i observació al telescopi. La inscripció és gratuïta, i tots els aficionats hi són convidats.

El lloc escollit és el Restaurant Sant Adjutori, que està situat al capdamunt d'un mirador a les afores d'Olost (al nord de la província de Barcelona). Aquest restaurant el regenta en Miquel Carpena, que va ser durant molt de temps president de l'Agrupació Astronòmica de Terrassa.

El programa és el següent:

Des de les 16h – recepció i conversa informal entre els participants

  • 17h – Primera xerrada, sobre exobiologia i projectes SETI: "Hi ha algú allà fora? Recerca científica alienígena", a càrrec del Dr. Josep Triginer.

El Dr. Josep Triginer es va doctorar per la Universitat Autònoma de Barcelona amb una tesi sobre cosmologia, i treballa actualment per al departament de Física i Enginyeria Nuclear de la Universitat Politècnica de Catalunya, dins l'ETS d'Enginyeria Industrial i Aeronàutica. És també astrònom aficionat, i membre de l'Agrupació Astronòmica de Terrassa.


  • 18:30h – Segona xerrada, sobre el Big Bang i cosmologia: "L'evolució d'un gran esclat i el més enllà", a càrrec del Dr. Jordi Miralda.

El Dr. Jordi Miralda és doctor en astrofísica per la Universitat de Princeton (Estats Units), va treballar per al Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) dins l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya, i actualment investiga per a l'Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona. És també astrònom aficionat, i membre de l'Agrupació Astronòmica de Terrassa.

  • Acabades les conferències, el qui ho vulgui (és opcional, no obligatori), pot quedar-se al sopar-tertúlia que tindrà lloc en el mateix restaurant (preu aproximat del sopar 20 euros).

  • En sortir podrem fer una observació al telescopi des del costat mateix del restaurant, que gosa de privilegiades vistes cap al sud, on en aquestes dates refulgeix el cel d'hivern (Orió, Taure, Gèminis, Càncer, Auriga, Perseu...). En ser una nit de Lluna nova, podrem dedicar-la a l'observació de cel profund. 

El cel de la zona, sense ser el millor de Catalunya, gaudeix encara d'una notable foscor. Tothom és convidat a portar el seu propi telescopi. Comptarem també segurament amb instruments dels AstroAmics i de l'Agrupació Astronòmica de Terrassa.

S'habilitarà una habitació per si algú necessita quedar-se a passar la nit (porteu màrfega i sac de dormir).

Cóm arribar?

La millor manera d'arribar a Olost és prendre l'Eix Transversal (C25). En el tram entre Manresa i Vic heu d'agafar la sortida 170.

El restaurant Sant Adjutori està a mitja hora de Manresa i a 20 minuts de Vic. Es troba a les afores del poble d'Olost, al capdamunt d'un turó.


Ver mapa más grande

La fletxa verda marca el lloc....

Si voleu ampliar la informació ho podeu fer aqui

Espero veure-us allà!!

Autor: Ferran